Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Koszty wysyłki

  • list (koperta bąbelkowa) - 8 zł
  • wysyłka za pobraniem - 16 zł

  • kurier  - 15 zł

 

Wysyłka za granicę Polski

Ziemia

 

  • USA, Kanada, Ameryka Płd, Azja, Australia (list) - 60 zł
  • Europa (list) - 35 zł 
Płatności

 

lub przelewem tradycyjnym na konto: 


45 2030 0045 1110 0000 0388 2690 

Immunocal

Odporność organizmu
295
PLN
Immunocal
in_stock
Dostępność:
na wyczerpaniu
Wysyłka w:
24 godziny
Cena: 295,00 zł
Cena netto: 273,15 zł
szt.
Ocena:
(Ilość ocen: 4)
Kod produktu:

Imu_1

Producent:
Immunotec

Co to jest Immunocal?

Immunocal to opatentowany, naturalny suplement diety, który w 90% składa się z czystego białka i odznacza się wyższą wartością biologiczną, niż jakikolwiek inny suplement białkowy, bądź produkt żywnościowy. Jego podstawową funkcją jest podwyższenie poziomu glutationu w organizmie poprzez dostarczenie budulców do jego wytworzenia przez nasze komórki.

 

Co sprawia, że tracimy glutation?

Codziennie wystawieni jesteśmy na czynniki obniżające poziom glutationu: stres, zanieczyszczenia, promieniowanie, infekcje, uboga dieta, starzenie się, urazy oraz zmęczenie. Wszystko to przyczynia się do utraty glutationu, co w konsekwencji prowadzi do starzenia się komórek, chorób oraz śmierci. „Troska o utrzymanie właściwego poziomu glutationu będzie pewnego dnia traktowana na równi z innymi tematami, dotyczącymi sposobów zachowania zdrowia” twierdzi dr Bounous.
Spożywanie glutationu nie podniesie poziomu glutationu w organizmie
Istotnym jest sprostowanie jednego, szczególnego aspektu stosowania glutationu. Kiedy ludzie dowiadują się o glutationie, chcą pójść do apteki, kupić i zażywać go. Mimo iż można kupić glutation jako suplement diety, przyjmowanie go ma znikome efekty zdrowotne, dlatego że jest szybko rozkładany w układzie trawiennym i wydalany. Glutation musi być produkowany w komórkach, tam gdzie się znajduje - w każdej żywej komórce ciała. Jedynym sposobem, aby to osiągnąć, jest dostarczenie organizmowi budulca (prekursora) potrzebnego do samoistnego wytworzenia glutationu.

Jak zwiększyć poziom glutationu?


Niektóre leki farmaceutyczne, takie jak N-acetylocysteina (NAC) powstały, aby dostarczać tego niezbędnego budulca glutationu. Ale istnieją także naturalne sposoby podnoszenia jego poziomu. Witamina C, E i selen pośrednio wspierają działanie glutationu. Ostropest (sylimaryna), kwas alfa liponowy oraz L-cysteina, mogą przynosić umiarkowane efekty. Niemniej jednak, badania medyczne wskazują, iż najbardziej wydajnym i naturalnym sposobem podnoszenia poziomu glutationu jest przyjmowanie odpowiedniej formy cysteiny oraz białek bogatych w cysteinę, które można znaleźć w niezdenaturowanym izolacie białka serwatkowego. Dzięki unikalnej formule i chronionemu prawem procesowi produkcji, Immunocal jest nutraceutykiem zawierającym niezdenaturowane białka serwatkowe.
W odróżnieniu od nich, Immunocal działa dużo efektywniej, a ewentualne skutki uboczne są śladowe podczas stosowania. Immunocal jest białkiem wyizolowanym z mleka, ale zawiera znikomą zawartość laktozy (<1%), dlatego może być stosowany również przez osoby z nietolerancją laktozy.

Co wyróżnia Immunocal?

Immunocal jest chroniony patentem na całym świecie i posiada wysokiej rangi dowody uznania:

  • Izolat ten stał się przedmiotem ponad 40 letnich badań, z wynikami potwierdzającymi jego skuteczność.

  • Przebadany klinicznie (wyjątkowa sytuacja jeśli chodzi o suplement), daje gwarancję podniesienia glutationu w organizmie.

  • Najwyższą osiągalną bioaktywność, która odróżnia go od innych izolatów białka, zawdzięcza innowacyjnej technologii pozyskania izolatu białka przy użyciu chronionej patentami technologii – w niskiej temperaturze, pod niskim ciśnieniem i bez użycia części metalowych w miejscu gdzie powstaje. Dzięki niej udaje zachować się wiązania siarczkowo-wodorowe pomiędzy cząsteczkami cysteiny, powodujące, iż nie zostaje ona wchłonięta i zneutralizowana przed układ pokarmowy ale przenika do komórek, w których rozpoczyna proces produkcji glutationu.

  • Dzięki konfekcjonowaniu w pojedyncze porcje, zapobiegamy jego utlenieniu, zachowując jego maksymalną bioaktywność podczas całego okresu suplementacji.

  • Bezpieczny i zaaprobowany przez Towarzystwa antydopingowe, również ze względu BHP i sterylność produkcji. W przypadku niektórych produktów, wykorzystywanie tej samej linii produkcyjnej do różnych celów kończyło się przeniknięciem substancji zakazanych do partii produktów teoretycznie ich pozbawionych

  • W Stanach Zjednoczonych umieszczono go w Podręcznym Słowniku Przepisywania Leków (Physicians’ Desk Reference - PDR) oraz Czerwonej Książce Farmaceuty (Pharmacist’s Red Book).

  • Odznaczonym jako GRAS (powszechnie uznany za bezpieczny przez amerykańskich ekspertów) izolatem białka serwatki stworzony, aby podnosić poziom glutationu.

  • Oznakowany numerem, przyznawanym przez kanadyjskie ministerstwo zdrowia (Health Canada Natural Product Number) produktom naturalnym, bezpiecznym, skutecznym i odznaczającym się wysoką jakością.

  • Zaakceptowany przez system opieki zdrowotnej w USA Medicare/Medicaid.

  • Opisany przez Luca Montagniera, laureata Nagrody Nobla z 2008 roku, w publikacji pt. "Żywieniowa modulacja poziomu glutationu izolatem białka humanizowanej naturalnej surowicy mleka, Immunocalem. Zastosowanie w leczeniu AIDS i raka."

W 2009 roku w polskiej edycji plebiscytu "Laur Konsumenta", Immunocal został wyróżniony tytułem "Odkrycie Roku", a ankietowani uznali go za produkt godny zaufania.


Dla kogo?

Immunocal to doskonały produkt dla osób dbających o zdrowie. Niezależnie od wieku i dolegliwości z jakimi się zmagasz, ten produkt jest dla Ciebie!

Jak stosować?

Zaleca się stosować Immunocal rano, 20 - 30 min. przed pierwszym posiłkiem. Zawartość saszetki w postaci proszku należy wymieszać z wodą lub innym napojem. Do specjalnego kubeczka dołączonego do każdego opakowania Immunocalu, należy nalać niewielką ilość napoju (30 ml), wsypać zawartość saszetki, zamknąć pokrywką i wymieszać. Następnie dopełnić wodą lub napojem i wypić od razu po przygotowaniu. Immunocal można stosować o każdej porze dnia. Ważne jest, aby nie robić tego zaraz po posiłku, szczególnie po spożyciu białek. Związane jest to z ograniczoną liczbą miejsc absorpcji białek.

Osobom młodym, dbającym o zdrowie i profilaktykę zaleca się porcję 10 g na dobę (1 saszetka). Natomiast powyżej 45 roku życia, w stanach obniżenia odporności, lub tym, którzy intensywnie uprawiają sport, zaleca się stosowanie 2 – 3 saszetek na dobę.

Immunocal w naturalny sposób podnosi poziom glutationu w komórkach. Organizm sam optymalizuje jego ilość. Jeśli poziom GSH jest wystarczająco wysoki, a przyjmiemy kolejną porcję Immunocalu, wówczas nasz organizm „potraktuje” ją jako pełnowartościowe białko odżywcze.

Immunocal jest produktem w 100% naturalnym, wyizolowanym z serwatki mleka krowiego, dlatego może być stosowany razem z innymi środkami przepisanymi przez lekarza. Jedynym wyjątkiem są leki obniżające odporność (immunosupresyjne), stosowane wśród pacjentów po przeszczepach.

termin: II 2019r.

 

Pliki do pobrania:

Opinie o produkcie (0)

* - Pole wymagane
Pytania / Zamówienia

 

507 142 325
 

biuro@todlamnie.pl

 

Jeśli życzą sobie Państwo Fakturę

prosimy przy zamówieniach

napisać w "uwagach" np. FV




 

Cenniki do pobrania
Sklep jest w trybie podglądu

Użytkowanie sklepu oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Szczegółowe informacje w Polityce prywatności.

Sklep internetowy od home.pl