

Wszystkie składniki HEARTofGOLD Formula™ są czyste ekologicznie (Certified Organic) i rosną bez interwencji chemiczno - genetycznej (NO GMO). Polecane przez Jerzego Ziębę autora "Ukrytych terapii".
Bezpieczne zakupy
Szybka dostawa
Doradztwo przy wyborze produktów
To starożytna receptura, którą sformułowano w fito-farmakologicznych laboratoriach w Vancouver, w Kanadzie, przy ścisłym zastosowaniu międzynarodowych standardów jakości GMP.
Wszystkie składniki HEARTofGOLD Formula™ są czyste ekologicznie (Certified Organic) i rosną bez interwencji chemiczno – genetycznej (NO GMO).
HEARTofGOLD Formula™ jest polecany nie tylko jako profilaktyczny środek na choroby sercowo – krążeniowe ale również w celu wzmocnienia sił obronnych organizmu.
Unikalny sposób przyswajania przez organizm (krople pod język) pozwala przyjmować formułę nawet przez osoby z problemami układu pokarmowego.
HEARTofGOLD Formula™ by TODA jest środkiem bardzo skutecznym i bezpiecznie przyswajalnym przez organizm.
Aby krople działały efektywnie należy pamiętać, że minimalna dawka to 15-20 kropelek 3 razy dziennie, pod język trzymając 1-2 minut, najlepiej na pusty żołądek - ok. 15min przed posiłkiem. Zakrapiacz załączony jest z butelką.
Butelka 60 ml - to kuracja na około 1,5 miesiące.
Czosnek zajmuje czołowe miejsce wśród jarzyn i warzyw mogących się przyczynić do utrzymania dobrego zdrowia. Czosnek zawiera m.in.:
Czosnek zawiera też selen i inne substancje z grupy przeciwutleniaczy. Stwierdzono, że częstotliwość zachorowań na raka w krajach, gdzie spożywa się dużo czosnku jest znacznie niższa niż tam, gdzie jest on mniej popularny.
A oto tylko niektóre pożyteczne skutki działania czosnku na nasz organizm:
Skuteczne działanie czosnku stwierdzono w chorobach serca. Liczne badania dowiodły, że wpływa on na przemianę cholesterolową. Zmniejszając syntezę trójglicerydów w wątrobie powstrzymuje rozwój miażdżycy tętnic, obniżając poziom cholesterolu. Czosnek normalizuje również pracę naszego układu sercowo-naczyniowego, ponieważ przeciwdziała tworzeniu się zakrzepów w świetle naczyń, dzięki czemu ułatwia krążenie krwi. Ta właściwość czosnku czyni z niego ważny środek w profilaktyce zawałów i udarów mózgu. Cierpiącym na takie dolegliwości zaleca się krople wyciągu z czosnku. Badano także wpływ czosnku na obniżenie ciśnienia krwi – z pozytywnym skutkiem. Nie ulega także wątpliwości, że działa profilaktyczne jeśli chodzi o zawał serca.
Już od wielu lat kwiaty i owoce głogu są bardzo popularnym surowcem roślinnym, stosowanym najczęściej w chorobach układu krążenia. Zawarte w nich związki czynne, działając rozkurczowo na naczynia krwionośne (zwłaszcza wieńcowe), umożliwiają właściwe dotlenienie tkanek oraz usunięcie szkodliwych metabolitów. Obecność kumaryn również zmniejszających krzepliwość krwi, korzystnie wpływa na przepływ krwi przez naczynia.
Składniki głogu poprawiają także sprawność mięśnia sercowego, wzmagając siłę jego skurczów, z równoczesnym zmniejszeniem ich ilości. Dzięki temu serce zaczyna pracować ekonomiczniej, a wydłużone przerwy między skurczami, umożliwiają jego lepszy wypoczynek. Obserwuje się także łagodne obniżenie ciśnienia tętniczego krwi oraz zwiększenie ilości wydalanego moczu.Poprawa wydolności mięśnia sercowego korzystnie wpływa na: zdolność adaptacyjną organizmu, polepsza nastrój, eliminuje stany depresyjne.
Ponadto wyciąg z głogu działa uspokajająco przy nadmiernej pobudliwości, bezsenności i przemęczeniu, a powodując nieznaczne rozszerzenie naczyń mózgowych, umożliwia doprowadzenie do komórek mózgowych, wraz z krwią, zwiększonej ilości tlenu i substancji odżywczych.
Cenną właściwością przetworów z głogu jest ich powolne, łagodne, a jednocześnie długotrwałe działanie, bez ryzyka uszkodzenia ścian drobnych naczyń. Ma to duże znaczenie szczególnie w przypadku osób starszych, u których serce pracuje mniej wydajnie, często stwierdza się podwyższone ciśnienie krwi, a w tętnicach występują zmiany miażdżycowe, utrudniające krążenie. Dzisiaj, głóg pozostaje jednym z bardziej popularnie stosowanych leków roślinnych na choroby serca w całej Europie.
Lecznicze zastosowanie rokitnika ma długie tradycje. Wodne wyciągi z owoców i liści rokitnika były szeroko stosowane w medycynie starożytnej do leczenia chronicznych chorób żołądka, wątroby, dróg oddechowych, w gośćcu oraz najczęściej przy ropnych porażeniach skóry. W starożytnej Grecji rokitnikiem karmiono konie, aby miały błyszczącą sierść, stąd jego nazwa rodzajowa (Hippophaë) składa się z dwóch słów greckich: hippos = koń, phaos = błyszczący.
W indyjsko tybetańskiej medycynie owoce, liście i drewno rokitnika wchodzą w skład dziesięciu złożonych receptur, szeroko rekomendowanych dla leczenia chorób przewodu pokarmowego, zapalenia i ropnia płuc a także jako środek przeciwko krwotokom. Podczas I wojny światowej w Rosji suszone owoce stosowano zamiast pigułek z witaminą C.
Dzisiaj olej rokitnikowy – produkowany w krajach byłego Związku Radzieckiego, – stosowany jest w medycynie współczesnej do leczenia oparzeń, odmrożeń, odleżyn, gruźlicy skóry, egzemy oraz uszkodzeń skóry i błon śluzowych przez promieniowanie radioaktywne.
Surowcem wykorzystywanym w celach leczniczych są owoce rokitnika, które zawierają:
Olej ten ma wysoką wartość odżywczą gdyż zawiera procentowo duże ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych. Rokitnik jest doskonałym źródłem wielonienasyconych kwasów tłuszczowych dla utrzymania dobrego zdrowia i, normalnego wzrostu i rozwoju. To zapewnia naturalny olej z nasion w stosunku 1:1 omega-3 do omega-6. Rokitnik zawiera więcej kwasu linolenowego , niż jakikolwiek inny olej. Rokitnik jest również doskonałym źródłem kwasu oleinowego, niezbędnego kwasu tłuszczowego, aby pomóc obniżyć poziom cholesterolu we krwi.
Przetwory z rokitnika są bardzo dobrym źródłem witamin, zwłaszcza witaminy C. Stosuje się je w profilaktyce i leczeniu infekcji bakteryjnych i wirusowych, stanów zapalnych, osłabienia odporności i biegunkach. Tłusty olej z owoców rokitnika zawiera witaminę E i karatenoidy. Działa gojąco na oparzenia, odleżyny, stany zapalne narządów rodnych oraz uszkodzenia i choroby skóry.
Poniżej podsumowano badania naukowe i medyczne, jak również korzyści zdrowotne rokitnika:
SKŁADNIKI rokitnika:
Czarną jagodę, zwaną również borówką czernicą, nazwać można bez przesady, rośliną cudowną, gdyż poza właściwościami odmładzającymi i oczyszczającymi organizm, posiada jeszcze bliżej nieznane substancje, które leczą choroby nowotworowe.
Owoce zawierają:
Owoce przyspieszają gojenie się ran i zmian zapalnych przewodu pokarmowego, zapobiegają zmianom w ścianach naczyń (procyjanidyny, flawonoidy), działają przeciw obrzękowo, hamują agregację płytek i utlenianie witaminy C w organizmie. Wyciągi z owoców stosowane są do płukania w stanach zapalnych jamy ustnej. Oczyszczony zespół antocyjanów działa uszczelniająco na ściany naczyń włosowatych; stosowany jest w chorobach siatkówki oka.
Owoce czarnych jagód są prawdziwym błogosławieństwem dla osób z wadami wzroku, chorobami oczu i dla tych, którzy gorzej widzą o zmierzchu. Badania przeprowadzone w specjalistycznych klinikach okulistycznych dowiodły, że dzieje się tak za sprawą zawartych w czarnej jagodzie antocyjanozydów. Dzięki nim zwiększa się drożność naczynek krwionośnych umieszczonych w gałkach ocznych.
Zawiera:
To jedno z najbogatszych źródeł witaminy C, zawiera jej więcej niż pomarańcza. Pobudza trawienie i przyspiesza przemianę materii, chroni śluzówkę żołądka. Doskonały dla palaczy, astmatyków, cierpiących na przewlekłe infekcje górnych dróg oddechowych. Działa rozgrzewająco na organizm i jest bardzo wskazany w naszym klimacie.
A oto tylko niektóre pożyteczne skutki działania papryki ostrej na nasz organizm: wzmacnia pracę serca, poprawia krążenie krwi (umożliwia właściwe dotlenienie tkanek oraz usunięcie szkodliwych.